Casandrele cu guşă: economia, teren de joacă politică

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 martie 2013 37 afişări

Speranţa cea mare a PDL de a-şi păstra relevanţa în politică se leagă în momentul de faţă de un eşec răsunător al guvernului USL, de preferinţă economic, pe care pedeliştii să-l poată exploata retoric. În interiorul USL, de asemenea, speranţele se leagă de aruncarea de către PNL în capul PSD a vinei pentru orice fel de rele reale sau imaginate din economie.

Din păcate pentru România, atacurile politice pe teme economice lansate de fruntaşii acestor partide diferă de înţepăturile uzuale şi glumiţele din restul vremii, pentru că nu sunt auzite numai de ei înşişi, ci şi de creditorii ţării, care uneori le iau şi în serios, mai ales dacă le aud rostite pe mai multe voci şi repetate suficient de des.

Primul atac, pe parcursul ultimei săptămâni, a fost lansat de proaspătul penelist Sorin Frunzăverde, care s-a plâns că situaţia bugetară naţională e "dramatică" şi a adăugat că nu se ştie de unde va plăti România nu doar tranşa din datoria către FMI scadentă în iunie, dar nici măcar pensiile sau salariile personalului bugetar.

La fileu a sărit pedelistul Adriean Videanu, fostul ministru care prevestea relaxat anul trecut că există "riscul ca pâinea şi produsele alimentare să se scumpească semnificativ" şi că dacă România rupe acordul cu FMI, "cursul euro poate exploda". Acum, Videanu a confirmat spusele ex-colegului său de partid, prevestind că "o să vedeţi în iunie, iulie ce se va întâmpla cu România".

Capacul iresponsabilităţii l-a pus însă ministrul penelist Relu Fenechiu, care a decretat că FMI nu mai are încredere în niciun guvern din România, fiindcă niciunul nu şi-a ţinut până acum promisiunile. Fenechiu, ca orice politician care se respectă, nu ţine minte nici că el face parte dintr-un guvern, nici că partidul său este la putere şi nici ce relaţie a avut partidul lui cu FMI (PNL a fost cel care a iniţiat ruperea relaţiei cu FMI în 2005).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
PDL,
USL,
PSD,
PNL,
Frunzaverde,
Videanu,
Fenechiu,
economie,
finante,
FMI
/actualitate/casandrele-cu-gusa-economia-teren-de-joaca-politica-10702014
10702014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.