Cartierul din România în care peste jumătate din populaţie e minoră, iar 6 din 10 femei au devenit mame înainte de a împlini 18 ani

Postat la 25 octombrie 2017 473 afişări

Autorităţile din Săcele, judeţul Braşov, au realizat un recensământ real al cartierului Gârcini, unde se află, teoretic, cea mai mare comunitate compactă de romi din ţară, aflând că mai bine de jumătate din populaţie este formată din minori, iar 60% dintre femei au devenit mame înainte de 18 ani.

Cartierul din România în care peste jumătate din populaţie e minoră, iar 6 din 10 femei au devenit mame înainte de a împlini 18 ani

Datele culese în teren de autorităţile din Săcele au fost mult diferite faţă de statisticile întocmite cu ocazia Recensământului din 2011 care arătau că în acest cartier trăiesc peste 7.000 de persoane. Potrivit primarului Virgil Popa, după efectuarea acestui studiu, cartierul are o populaţie de 5.975 de persoane, din care 52,4% sunt bărbaţi. În ceea ce priveşte etnia, majoritatea localnicilor, 77,8%, s-au declarat români, doar 5,7% romi, 15,6% ţigani şi un procent de 0,9% s-au declarat maghiari.

Potrivit studiului, mai bine de jumătate din populaţia cartierului, 52,2%, este minoră cu vârsta între 0 şi 17 ani, astfel că media de vârsta a cartierului este de doar 22 de ani. În schimb, doar o mică parte din populaţie are peste 60 de ani, 4,5%.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.