Ce şanse au România şi Bulgaria să facă parte din Schengen

Postat la 25 octombrie 2017 325 afişări

Bulgaria şi România au îndeplinit toate criteriile şi cerinţele pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar luarea unei decizii nu mai depinde de expertiză, ci de politică, a declarat marţi preşedintele comisiei pentru ordine publică şi securitate internă din Parlamentul Bulgariei, Ţvetan Ţvetanov.

Ce şanse au România şi Bulgaria să facă parte din Schengen

Ţvetanov, unul dintre liderii partidului de guvernământ GERB, a participat la conferinţa "Criza refugiaţilor şi dezvoltarea proceselor de migraţie", relatează site-ul agenţiei Focus.

"Evaluările experţilor în privinţa Bulgariei au arătat că ţara este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen. Bulgaria şi România au avut indicatori chiar mai buni decât unele state membre din cadrul grupului Schengen. În ciuda acestei nedreptăţi, Bulgaria va continua să îşi îndeplinească angajamentele şi să colaboreze cu partenerii săi europeni, întrucât suntem conştienţi de responsabilitatea de a fi o frontieră externă a UE", a spus Ţvetan Ţvetanov.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.