Mulţi investitori se gândesc să plece din România din cauza creşterilor de salarii şi a lipsei de candidaţi

Postat la 25 octombrie 2017 512 afişări

O parte dintre investitorii din industrie se gândesc să îşi relocheze fabricile din România din cauză că salariile cresc, iar numărul de candidaţi din piaţa muncii este din ce în ce mai redus.

Mulţi investitori se gândesc să plece din România din cauza creşterilor de salarii şi a lipsei de candidaţi

„Există mulţi investitori din zona de producţie care îşi fac în prezent calculele şi care se gândesc să plece din România. În general, aceştia activează în industrie, fie că e industria textilă sau auto şi au venit în România pentru costul redus al forţei de muncă. Ei se gândesc să plece ca urmare a creşterii salariului minim, dar şi pe fondul emigraţiei, care face ca disponibilitatea forţei de muncă să fie din ce în ce mai redusă“, a spus Oana Munteanu, senior manager, liderul echipei de servicii de consultanţă pentru resurse umane în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.