Cartel Alfa: Legea pensiilor poate avea problemele Legii salarizării dacă nu se fac consultări

Postat la 22 mai 2018 114 afişări

Confederaţia Cartel Alfa solicită Guvernului o consultare mai largă, împreună cu partenerii sociali, pe tema proiectului Legii pensiilor pentru a se evita eventualele deficienţe ale legii. Cartel Alfa oferă astfel exemplul Legii salarizăriii care a creat numeroase controverse pe piaţa muncii.

Cartel Alfa: Legea pensiilor poate avea problemele Legii salarizării dacă nu se fac consultări

„Discuţiile pentru reforma legii pensiilor, desfăşurare sub forma unor idei aruncate în spaţiul public, uneori retrase în urma reacţiilor, nu constituie şi nu ţin loc de consultare şi dezbatere. Mai mult, se intenţionează ca proiectul să intre în Parlament la sfârşitul lunii iunie. Este un timp mult prea scurt pentru a fundamenta o modificare radicală a unui sistem extrem de complex şi amplu şi care afectează generaţii de cetăţeni”, se arată într-o scrisoare deschisă a Confederaţiei Cartel Alfa, către Guvernul României şi preşedinţii celor două camera parlamentare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit scrisorii semnate de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, Legea pensiilor ar putea deveni una deficitară, precum cea a salarizării, din cauza lipsei consultărilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.