“Baby Bronco” sau cum va arăta viitorul SUV produs de Ford la Craiova

Postat la 22 mai 2018 199 afişări

Ford Motor Company a anunţat oficial că anul viitor va lansa în producţie un al doilea model în producţie la Craiova, iar cel mai probabil, acesta va fi tot un SUV ce va utiliza platforma actualului Ecosport.

“Baby Bronco” sau cum va arăta viitorul SUV produs de Ford la Craiova

Strategia Ford este aceea ca în fiecare uzină producţia să se concentreze pe o platformă. Din acest motiv la Koln se produce numai platforma B - Fiesta în cele cinci versiuni, la Saarlouis numai compacte - Focus, iar la Valencia, Spania C plus D: Kuga, Mondeo, S-Max şi Galaxy. În acest context, cel mai probabil BX726 este viitorul „baby off-roader” ce va utiliza o platformă tehnică derivată din cea a lui Ecosport.

Strategia de a avea mai multe modele pe segmentul SUV-urilor mici nu este una nouă. Spre exemplu, în această categorie Opel vinde atât Mokka X cât şi Crossland X pe platformă tehnică de Peugeot 2008.

Potrivit revistei germane Auto Bild, Ford va lansa în 2019 un „baby off-roader” ce va concura direct cu Jeep Renegade şi care este parte a ofensivei americane pentru a deveni lideri în segmentul SUV-urilor. De asemenea, Ford are în proiect şi un „Focus SUV”, însă acest model are şanse mai mari de a fi produs la Saarlouis în Germania.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.