Val de caniculă, în Pakistan. 65 de persoane au murit, în trei zile

Postat la 22 mai 2018 283 afişări

Cel puţin 65 de persoane au murit, în ultimele trei zile, în oraşul Karachi din sudul Pakistanului, unde temperaturile maxime au ajuns până la 44 de grade Celsius.

Val de caniculă, în Pakistan. 65 de persoane au murit, în trei zile

Potrivit directorului Fundaţiei Edhi, care operează mai multe morgi şi un serviciu de ambulanţă în această ţară, 114 cadavre au fost aduse în ultimele trei zile la morgile fundaţiei din zonele Korangi şi Sohrab Goth, dintre acestea cel puţin 65 de decese fiind cauzate de insolaţie, conform agenţiei Xinhua, citată de Agerpres.

Edhi a declarat că majoritatea persoanelor care au decedat ca urmare a insolaţiei au murit în locuinţele lor fără a primi ajutor medical la timp. El a adăugat că cea mai tânără victimă avea şase ani, iar cea mai vârstnică 78 de ani.

Autorităţile locale nu au confirmat aceste declaraţii, menţionează presa locală.

Departamentul de Meteorologie din Pakistan a emis o avertizare de caniculă valabilă pentru Karachi, în care se precizează că temperaturile se vor menţine ridicate pe tot parcursul acestei săptămâni, între 40 şi 43 de grade Celsius.

Potrivit media locale, primarul din Karachi, Waseem Akhtar, a recomandat locuitorilor să rămână în locuinţe în timpul zilei pentru a evita insolaţiile.

În 2015, un val de caniculă a provocat decesul a cel puţin 1.200 de persoane, în cea mai mare parte vârstnici, bolnavi şi persoane fără adăpost, majoritatea din provincia Sindh din sudul Pakistanului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.