Carpatica lansează serviciul de alertare prin SMS pentru companii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 februarie 2012 23 afişări

Banca Comercială Carpatica a lansat pentru persoanele juridice serviciul de informare prin SMS în timp real asupra tranzacţiilor efectuate cu cardul.

Alerta SMS este transmisă pe telefonul mobil al clientului imediat după efectuarea tranzacţiei şi conţine numărul cardului folosit, data şi ora exactă a utilizării, suma tranzacţionată, locul unde s-a efectuat tranzacţia şi statutul tranzacţiei (reuşită sau eşuată).

Clientul poate să opteze pentru una din cele două variante disponibile: alerta integrală - se trimit SMS pentru toate tranzacţiile derulate prin intermediul cardului (plăţi şi retrageri numerar), indiferent de valoarea acestora; alerta personalizată - se trimit SMS pentru tranzacţiile de retragere de numerar de la ATM, plăţi la POS şi plăţi pe internet, de valoare mai mare sau egală cu pragul de alertare stabilit de client.

Costul abonamentului perceput pentru acest serviciu poate fi de 7 lei sau de 10 lei, în funcţie de varianta aleasă de client, pentru cardurile de debit în lei Mastercard Business Lider, respectiv de 2 sau 4 euro pentru cardurile de debit in euro Mastercard Standard Euro.

Banca a lansat în septembrie 2011 serviciul de alertă prin SMS pentru persoanele fizice, tot cu două variante (integrală sau personalizată, cu valoare minimă a tranzacţiei vizate de 50 de lei). Pentru persoanele fizice, costul abonamentului este de 5 lei pe lună la conturile in lei şi 1 euro pentru cele în moneda europeană (opţiunea de alertare personalizată) şi de 8 lei, respectiv 2 euro pentru opţiunea de alertare integrală.

Carpatica este o bancă de talie mică, controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. După primele nouă luni ale anului trecut, Carpatica şi-a redus pierderile de 4,6 ori faţă de anul precedent, de la 115 mil. lei la 25 mil. lei (5,9 mil. euro).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carpatica-lanseaza-serviciul-de-alertare-prin-sms-pentru-companii-9195805
9195805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.