Care sunt SIF-urile preferate ale lui Mark Mobius?

Autor: Roxana Pricop Postat la 13 februarie 2013 16 afişări

Fondul de investiţii Templeton Frontier Markets, administrat de Mark Mobius (desen), preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton, avea plasamente în trei dintre cele cinci SIF-uri la finalul anului trecut, potrivit raportărilor trimestriale făcute de administrator.

Fondul de investiţii Templeton Frontier Markets, administrat de Mark Mobius (desen), preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton, avea plasamente în trei dintre cele cinci SIF-uri la finalul anului trecut, potrivit raportărilor trimestriale făcute de administrator. Mai exact, fondul a investit în acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), valoarea deţinerii fiind de 2,38 milioane de dolari la finalul anului trecut, în acţiunile SIF Moldova (SIF2), valoarea deţinerii fiind de 1,86 milioane de dolari, şi în acţiunile SIF Muntenia (SIF4), valoarea participaţiei fiind de 1,53 milioane de dolari. Fondul dispune de active nete de 1,25 miliarde de dolari, astfel că investiţiile în acţiunile celor trei SIF-uri deţin o pondere redusă în portofoliu, fiecare de sub 0,2% din active. În 2012, fondul Templeton Frontier Markets a raportat un randament de 24% în dolari. Fondul mai are şi alte investiţii pe bursa de la Bucureşti. Cele mai mari investiţii, în valoare de 22,37 milioane de dolari, erau acţiunile OMV Petrom, urmate de investiţiile în acţiunile BRD-SG (11,16 milioane de dolari) şi acţiunile Băncii Transilvania (8,75 milioane de dolari). În total, investiţiile fondului administrat de Mark Mobius pe piaţa locală erau de circa 60 milioane de dolari.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIF-uri,
Mark Mobius,
fond de investiţii
/actualitate/care-sunt-sif-urile-preferate-ale-lui-mark-mobius-10559607
10559607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.