Care sunt cele patru ţări care au fost de partea Rusiei la votul ONU privind anexările din Ucraina

Postat la 13 octombrie 2022 295 afişări

Care sunt cele patru ţări care au fost de partea Rusiei la votul ONU privind anexările din Ucraina

143 au votat în favoarea rezoluţiei care critică „aşa-zisele referendumuri ilegale” ale Rusiei, iar 35 s-au abţinut. SUA şi aliaţii săi au lucrat pentru a strânge sprijin înaintea votului pentru rezoluţie.

China, India, Africa de Sud şi Pakistan s-au numărat printre cele 35 de ţări care s-au abţinut de la votul de miercuri.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat miercuri pentru a condamna anexarea de către Rusia a patru zone ocupate din Ucraina, pe fondul războiului, însă patru ţări au fost de partea Rusiei la vot. Din cei 193 de membri ai ONU, 143 au votat în favoarea rezoluţiei care critică „aşa-zisele referendumuri ilegale” ale Rusiei, iar 35 s-au abţinut. Siria, Coreea de Nord, Belarus şi Nicaragua s-au alăturat Rusiei ca fiind cele patru voturi împotrivă.

Clubul de opoziţie este aproape la fel ca cele cinci voturi din martie împotriva rezoluţiei care condamnă invazia Rusiei în Ucraina: Siria, Coreea de Nord şi Belarus s-au alăturat Rusiei de ambele ori. Eritreea a votat împotriva condamnării invaziei în martie, în timp ce Nicaragua a votat miercuri împotriva condamnării anexării.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
vot,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.