Care este următorul GameStop: Companiile de cannabis intră în vizorul micilor investitori organizaţi pe Reddit

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 februarie 2021 68 afişări

Care este următorul GameStop: Companiile de cannabis intră în vizorul micilor investitori organizaţi pe Reddit

Acţiunile companiei canadiene de cannabis Tilray au închis şedinţa de tranzacţionare de miercuri cu un plus de 50%, continuând creşterile din şedinţa anterioară, în contextul în care acelaşi grup de investitori care a urcat brusc preţul acţiunilor GameStop de la începutul anului a pus ochii pe sectorul companiilor de cannabis listate la bursă, potrivit MarketWatch.

Micii investitori care se organizează pe platforma Reddit sub denumirea WallStreetBets s-au încurajat unii pe alţii să transforme Tilray în următorul GameStop, prin aceeaşi metodă de cumpărare masivă într-un timp foarte scurt. Aceeaşi strategie o aplică şi pe compania Aphria – care este în mijlocul fuziunii cu Tilray.

Acţiunile Tilray au înregistrat marţi o creştere de 60%, după lansarea anunţului potrivit căruia a încheiat un acord de distribuţie cu compania farmaceutică Grow Pharma, pentru distribuţia produselor din cannabis ale companiei către piaţa medicală din Marea Britanie.

Sectorul producătorilor de cannabis a înregistrat creşteri încă de la învestirea lui Joe Biden la Casa Albă, întrucât piaţa aşteaptă de la acesta o agendă înclinată spre reformă mai mult decât sperau de la Donald Trump. Chuck Schumer, liderul majorităţii din Senat şi doi colegi ai săi din partidul Democrat au promis că vor lansa în scurt timp o legislaţie nouă pentru această piaţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.