LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Care este staţiunea denumită „Litoralul Ardealului” amplasat într-un peisaj impresionant. Cu cele 12 lacuri, unele dintre ele declarate monumente ale naturii, atrage turiştii din toate colţurile lumii

Postat la 02 august 2023 45 afişări

Care este staţiunea denumită  „Litoralul Ardealului” amplasat într-un peisaj impresionant. Cu cele 12 lacuri, unele dintre ele declarate monumente ale naturii, atrage turiştii din toate colţurile lumii

Ocna Sibiului, supranumită “litoralul Ardealului,” este o staţiune pitorească situată în judeţul Sibiu, ce oferă o experienţă unică şi terapeutică în mijlocul naturii. Staţiunea este cunoscută în special pentru cele 12 lacuri sărate funcţionale, ale căror ape şi nămol sunt folosite în tratamente reumatice, neuromotorice şi ginecologice.

Statiunea este amplasată într-un peisaj impresionant, iar turiştii se pot bucura de numeroase posibilităţi de agrement şi distracţie. În complexul lacurilor naturale, pe lângă lacurile sărate, turiştii au acces la o piscină cu apă sărată pentru copii, piscine cu apă dulce, locuri de joacă pentru cei mici, filigorii şi dusuri cu apă rece şi caldă. De asemenea, există terase şi două parcări supravegheate cu camere video. Staţiunea dispune de peste 500 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni şi camping.

Staţiunea se află la 167 de kilometrii de Cluj Napoca, distanţă care poate fi parcursă în 2 ore datorită accesului pe autostradă.

Ocna Sibiului are o istorie bogată, fiind documentată pentru prima dată în 1263. Zona a fost locuită încă din vremea dacilor. Dezvoltarea staţiunii şi-a început drumul încă din secolul al XIX-lea, odată cu primele cercetări ale calităţilor curative ale lacurilor sărate. Astăzi, Ocna Sibiului continuă să atragă turişti din toate colţurile lumii, care doresc să experimenteze beneficiile terapeutice ale acestor ape naturale.

În Ocna Sibiului sunt 12 lacuri antroposaline importante în jurul cărora s-a dezvoltat staţiunea. Multe dintre aceste adunări de ape s-au format încă din antichitate şi perioada medievală în urma exploatărilor de sare de tip clopot. Printre cele mai cunoscute lacuri sunt: Lacul fără fund – format pe locul unei foste saline de sare abandonată la mijlocul secolului al XVIII-lea, are cel mai puternic fenomen de heliotermie şi a fost declarat monument al naturii; Lacul Avram Iancu – cel mai adânc lac antroposalin din România, având o adâncime de 160 de metri; Lacul Brâncoveanu – unul dintre cele mai sărate lacuri din ţară, cu o salinitate de 400 g/l, scrie ocna-sibiu.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
natura,
atragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.