Care este prima ţară din lume care oferă gratis absorbante şi tampoane

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 noiembrie 2020 172 afişări

Scoţia devine prima ţară din lume care oferă gratis absorbante şi tampoane. Decizia a fost aprobată marţi de Parlamentul din Scoţia.

Care este prima ţară din lume care oferă gratis absorbante şi tampoane

Proiectul de lege a fost introdus de Monica Lennon, MSP Labour, care face din 2016 o campanie pentru a pune capăt sărăciei.

„Menstruaţia nu se opreşte pe perioada pandemiei şi îmbunătăţirea accesului la tampoane şi absorbante nu a fost niciodată mai importantă”, a spus Monica Lennon, conform BBC.

Decizia Parlamentului din Scoţia impune autorităţilor locale obligaţia de a se asigura că oricine are nevoie de aceste articole le poate obţine gratuit.

Conform unui sondaj efectuat pe mai mult de 2.000 de persoane, una din patru eleve s-a străduit să cumpere produsele de igienă. Între timp, aproximativ 10% dintre fetele din Marea Britanie nu şi-au putut permite aceste produse, 15% s-au străduit ca să şi le permită, iar 19% au cumpărat un produs mai puţin calitativ pentru că era mai ieftin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoţia,
absorbante,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.