Care este „nota de plată” a Brexitului

Postat la 03 februarie 2019 178 afişări

Votul britanic de plecare din Uniunea Europeană a generat deja o serie de costuri, indiferent de calea pe care Brexit va merge de aici: unele daune sunt tangibile, cum ar fi locuri de muncă, investiţii şi capital, iar altele mai puţin tangibile, cum este influenţa pe plan internaţional.

Care este „nota de plată” a Brexitului

Prim ministrul Theresa May ar dori să renegocieze cele mai controversate părţi ale acordului de separare de Uniunea Europeană, după ce a acesta fost respins de Parlament. Oficialii de la Bruxelles au avertizat deja că nu vor lua în considerare solicitarea. Între timp, ameninţarea haosului economic planează peste Marea Britanie.

City-ul londonez, cartierul financiar, a înregistrat o pierdere constantă de bani şi de locuri de muncă, pe măsură ce marile companii financiare s-au mutat în Europa, pentru a-şi proteja afacerile.

Cinci dintre cele mai mari bănci au transferat 750 de miliarde de euro (857 miliarde de dolari) de active către Frankfurt. Capitalul a trebuit mutat pentru a obţine aprobarea UE în privinţa furnizării de servicii în blocul comunitar.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nota,
plati,
uniunea europeana,
brexit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.