Care este motivul pentru care ministerul Mediului recomandă locuitorilor unui oraş să limiteze orice activitate în aer liber

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 octombrie 2022 70 afişări

Care este motivul pentru care ministerul Mediului recomandă locuitorilor unui oraş să limiteze orice activitate în aer liber

Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zona Voluntari indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi, iar Ministerul Mediului recomandă locuitorilor din zonă să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului.

„Incendiu puternic cu degajări mari de fum în Voluntari (Ilfov), izbucnit în această după-amiază. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la faţa locului, pentru a evalua situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului. Conform informaţiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15…20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest. Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi”, transmite Ministetrul Mediului.

Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare.

„Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, potrivit comunicării Ministerului Mediului.

Un incendiu puternic a izbucnit joi la un depozit din localitatea Voluntari, cu flacără şi degajări mari de fum. Potrivit martorilor, din interior se aud explozii succesive.

Sunt două corpuri de clădire, ambele pe structuri uşoare, sunt afectate în incendiul din Voluntari. În sprijinul pompierilor acţionează şi trei autospeciale de stingere ale serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii.

Pompierii estimează că suprafaţa afectată este de 5000 de metri pătraţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
voluntari,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.