Care e starea drumurilor din ţară şi unde sunt probleme de trafic

Postat la 18 decembrie 2011 60 afişări

Ca în fiecare an, în weekendul de dinaintea Crăciunului, pe principalele drumuri naţionale traficul rutier este intens, iar cele mai aglomerate vor fi drumurile care duc către Capitală, în special Alexandria - Bucureşti, avertizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel mai greu se va circula pe DN6 Bucureşti - Alexandria, pe segmentul Ghimpaţi - Mihăileşti, deoarece foarte mulţi bucureşteni s-au deplasat în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a achiziţiona diverse produse alimentare. Poliţia îi atenţionează pe automobiliştii care se vor întoarce duminică în Bucureşti pe acest drum că vor circula "bară la bară", mai ales la orele serii.

Pe câteva drumuri naţionale care străbat zone montane înalte existau, duminică dimineaţa, porţiuni de carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă frământată, în amestec cu material antiderapant, cele mai importante fiind DN13B - Pasul Bucin, DN18 - Pasul Gutâi şi Borşa, DN17 Pasul Tihuţa, DN19 - Sighet şi DN7A. Pentru că sâmbătă a nins abundent, ceva mai greu se circulă pe DN67C Novaci - Rânca, în judeţul Gorj. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române îi sfătuieşte pe turiştii care se îndreaptă către staţiunea Rânca să monteze pe roţi lanţurile antiderapante pe porţiunea pe care încă există zăpadă.

Spre seară, probleme vor apărea şi pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti. Poliţia aminteşte că frecvent, în zilele cu trafic intens, imediat după lăsarea întunericului se produc tamponări între autovehicule la intrarea în Bucureşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers. În plus, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, parcările centrelor comerciale din apropierea intersecţiei autostrăzii cu Centura Capitalei se vor umple, astfel că se vor forma coloane de maşini, existând posibilitatea ca acestea să ajungă până pe autostradă şi până pe Centura Capitalei.

Şi pe DN1 se formează coloane de autovehicule pe Valea Prahovei, motiv pentru care Poliţia le recomandă conducătorilor auto care pornesc dinspre Braşov către Bucureşti să circule pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti - Ploieşti, 20.479 de maşini, iar sâmbătă 17.075, cu 1.600 mai multe decât în săptămâna trecută.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-e-starea-drumurilor-din-tara-si-unde-sunt-probleme-de-trafic-9071853
9071853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.