Candidat la şefia DNA: Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate

Postat la 12 februarie 2020 889 afişări

Candidat la şefia DNA: Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate

Crin Bologa: Kovesi a fost revocată după aprecierile lui Tudorel Toader

Potrivit procurorului, solicitarea lui Tudorel Toader nu a avut la bază un control de management

La revocare, Toader a prezentat un raport care conţinea 20 puncte de „acte şi fapte” analizate

Candidatul la şefia DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat, marţi, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost făcută „prin prisma aprecierilor ministrului Justiţiei de atunci” şi că solicitarea lui Tudorel Toader nu a avut la bază un control de management.

Candidatul la şefia DNA, Crin Nicu Bologa, a spus, marţi, în timpul audierilor de la CSM, că Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate.

„Cererea de revocare nu a fost motivată de un control de management. Revocarea s-a făcut prin prisma aprecierilor ministrului Justiţiei de atunci. Când soliciţi revocarea, trebuie făcută o analiză de specialişti”, a spus Bologa la interviul de la CSM.

Procurorul care vrea să conducă DNA a subliniat, însă, că un şef de parchet poate fi înlăturat din funcţie cu motive solide.

„Aici apar părerile nejustificate. S-a ajuns la achitări şi toate au fost puse în cârca procurorilor DNA. Prin această manipulare s-a ajuns ca încrederea cetăţenilor să scadă. În concluzie, demersul de revocare nu a avut la bază o analiză a specialiştilor”, a mai punctat Crin Nicu Bologa.

La revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, fostul ministru Tudorel Toader a prezentat un raport care conţinea 20 puncte de „acte şi fapte” analizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laura kovesi,
sefia dna,
candidat,
motive,
toader

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.