Ce spune Primăria despre faptul că nu mai are bani să plătească stimulente tinerilor căsătoriţi din Capitală?

Autor: Ioana Matei Postat la 11 februarie 2020 1388 afişări

Ce spune Primăria despre faptul că nu mai are bani să plătească stimulente tinerilor căsătoriţi din Capitală?

Stimulentele financiare ce ar trebui acordate tinerilor căsătoriţi cu domiciliul în Bucureşti şi copiilor nou-născuţi în Capitală, potrivit unor hotărâri guvernamentale din 2017, respectiv 2018, nu au fost acordate în totalitate pentru dosarele depuse în a doua parte a anului trecut, potrivit unor surse Business MAGAZIN.

„Cele două instituţii subordonate Primăriei Muncipiului Bucureşti, care acordă cele două stimulente, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Centrul pentru Tineret al Municipiului  Bucureşti, nu au putut efectua plăţile aferente din cauza faptului că la sfârşitul anului trecut Guvernul nu a alocat toate sumele necesare provenite din cotele pe impozitul pe venitul global. Aceste plăţi vor fi efectuate, cu întârziere, imediat ce Primăria Capitalei va dispune de sumele necesare”, au răspuns reprezentanţi ai direcţiei de presă a Primăriei Municipiului Bucureşti într-un răspuns oficial acordat Business MAGAZIN.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc în acelaşi răspuns că PMB nu are altă sursă de venit decât cota din impozitul pe venit global (IGV), alocată de la Guvern prin Ministrul Finanţelor Publice, prin Legea bugetului de stat, fiind singura primărie din ţară care nu încasează taxe şi impozite locale, acestea fiind încasate de primăriile de sector.

Potrivit datelor Centrului pentru Tineret al Municipiului  Bucureşti,  stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, care se realizeaza prin această instituţie, a fost acordat pentru 2000 de familii de la începutul anului şi până în prezent, însumând un total de trei milioane de lei, potrivit reprezentanţilor biroului de marketing, comunicare şi relaţii publice.

Numărul total al cererilor privind acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, depus şi aprobate de la lansarea programului (mai 2017) şi până acum este de 21.800, au spus reprezentanţii CTMB, fără să precizeze care este numărul dosarelor depuse şi aprobate pentru care nu au fost făcute plăţile până în prezent.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că vor fi efectuate plăţile pentru toate dosarele depus în anul anterior, într-un timp cât mai scurt, respectând ordinea cronologică a depuneri acestora”, au răspuns reprezentanţii Primăriei Muncipiului Bucureşti, întrebaţi care este orizontul de timp în care se vor realiza toate plăţile pentru dosarele aprobate.

Legat de stimulentele financiare pentru nou-născuţi, reprezentanţii PMB au spus că acestea au fost acordate în totalitate pentru toate dosarele depuse în luna noiembrie 2019. „În ceea ce priveşte stimulentul financiar pentru nou-născuţi, menţionăm că, în ciuda constrângerilor de ordin financiar, DGASMB a efectuat toate demersurile necesare în vederea obţinerii finanţării pentru plata stimulentului financiar pentru nou-născuţi. Astfel, suma aferentă dosarelor depuse în luna noiembrie a fost achitată la sfârşitul lunii ianuarie 2020”, au precizat reprezentanţii PMB.

Procedura de aplicare pentru acordarea acestor stimulente prevede că  părinţii care îndeplinesc, cumulativ, condiţiile stipulate, pot depune documentele necesare obţinerii sumei de 2.500 de lei net/nou-născut în termen de o lună de la data naşterii copilului, plata urmând a fi efectuată la sfârşitul lunii următoare depunerii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului. O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Business-ul românesc care a explodat în pandemie. ”În fiecare zi era ca de Black Friday”
Mediafax
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Cum a ajuns România în scandalul Hunter din cursa prezidenţială a SUA
MonitorulApararii
Alegerile prezidenţiale din SUA şi viitorul statelor europene Alegerile prezidenţiale din SUA şi viitorul statelor europene
Conflictul din Caucaz. Ce s-a întâmplat cu cenuşa imperiului?
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Preşedinţii ca ţintă COMENTARIU Valeriu Şuhan Preşedinţii ca ţintă
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.