Ce spune Primăria despre faptul că nu mai are bani să plătească stimulente tinerilor căsătoriţi din Capitală?

Autor: Ioana Matei Postat la 11 februarie 2020 597 afişări

Ce spune Primăria despre faptul că nu mai are bani să plătească stimulente tinerilor căsătoriţi din Capitală?
Ce spune Primăria despre faptul că nu mai are bani să plătească...

Stimulentele financiare ce ar trebui acordate tinerilor căsătoriţi cu domiciliul în Bucureşti şi copiilor nou-născuţi în Capitală, potrivit unor hotărâri guvernamentale din 2017, respectiv 2018, nu au fost acordate în totalitate pentru dosarele depuse în a doua parte a anului trecut, potrivit unor surse Business MAGAZIN.

„Cele două instituţii subordonate Primăriei Muncipiului Bucureşti, care acordă cele două stimulente, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Centrul pentru Tineret al Municipiului  Bucureşti, nu au putut efectua plăţile aferente din cauza faptului că la sfârşitul anului trecut Guvernul nu a alocat toate sumele necesare provenite din cotele pe impozitul pe venitul global. Aceste plăţi vor fi efectuate, cu întârziere, imediat ce Primăria Capitalei va dispune de sumele necesare”, au răspuns reprezentanţi ai direcţiei de presă a Primăriei Municipiului Bucureşti într-un răspuns oficial acordat Business MAGAZIN.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc în acelaşi răspuns că PMB nu are altă sursă de venit decât cota din impozitul pe venit global (IGV), alocată de la Guvern prin Ministrul Finanţelor Publice, prin Legea bugetului de stat, fiind singura primărie din ţară care nu încasează taxe şi impozite locale, acestea fiind încasate de primăriile de sector.

Potrivit datelor Centrului pentru Tineret al Municipiului  Bucureşti,  stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, care se realizeaza prin această instituţie, a fost acordat pentru 2000 de familii de la începutul anului şi până în prezent, însumând un total de trei milioane de lei, potrivit reprezentanţilor biroului de marketing, comunicare şi relaţii publice.

Numărul total al cererilor privind acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, depus şi aprobate de la lansarea programului (mai 2017) şi până acum este de 21.800, au spus reprezentanţii CTMB, fără să precizeze care este numărul dosarelor depuse şi aprobate pentru care nu au fost făcute plăţile până în prezent.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că vor fi efectuate plăţile pentru toate dosarele depus în anul anterior, într-un timp cât mai scurt, respectând ordinea cronologică a depuneri acestora”, au răspuns reprezentanţii Primăriei Muncipiului Bucureşti, întrebaţi care este orizontul de timp în care se vor realiza toate plăţile pentru dosarele aprobate.

Legat de stimulentele financiare pentru nou-născuţi, reprezentanţii PMB au spus că acestea au fost acordate în totalitate pentru toate dosarele depuse în luna noiembrie 2019. „În ceea ce priveşte stimulentul financiar pentru nou-născuţi, menţionăm că, în ciuda constrângerilor de ordin financiar, DGASMB a efectuat toate demersurile necesare în vederea obţinerii finanţării pentru plata stimulentului financiar pentru nou-născuţi. Astfel, suma aferentă dosarelor depuse în luna noiembrie a fost achitată la sfârşitul lunii ianuarie 2020”, au precizat reprezentanţii PMB.

Procedura de aplicare pentru acordarea acestor stimulente prevede că  părinţii care îndeplinesc, cumulativ, condiţiile stipulate, pot depune documentele necesare obţinerii sumei de 2.500 de lei net/nou-născut în termen de o lună de la data naşterii copilului, plata urmând a fi efectuată la sfârşitul lunii următoare depunerii.

Urmărește Business Magazin

Avocatul gulerelor albe Avocatul gulerelor albe

Mihai Mareş se numără printre primii avocaţi români care s-au specializat pe criminalitatea gulerelor albe, apărând executivi de top, antreprenori, afaceri dezvoltate în România sau subsidiare ale marilor multinaţionale. Dacă ne uităm la tensiunile din business din ultimii ani, atât de pe plan local, cât şi de la nivel internaţional, constatăm cu uşurinţă că pariul său a fost unul câştigător. Cum a ales acest domeniu şi care au fost paşii prin care a construit casa de avocatură Mareş & Mareş?

vezi continuarea
ZF.ro
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
ProMotor.ro
Limbaj codat la Poliţia Rutieră: „Să-i pună un Ana-Vasile“ Limbaj codat la Poliţia Rutieră: „Să-i pună un Ana-Vasile“
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Descopera.ro
Microsoft a RECUNOSCUT că Windows 10 are o problemă serioasă, dar ne spune cum s-o REZOLVĂM Microsoft a RECUNOSCUT că Windows 10 are o problemă serioasă, dar ne spune cum s-o REZOLVĂM
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul OMS: „Există doar un singur medicament eficient”
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate''
Go4it.ro
Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor din România. Ce oferă Netflix în schimb
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.