Campionii avorturilor: Romania ocupa locul trei in Uniunea Europeana

Postat la 26 august 2010 63 afişări

Tara noastra s-a clasat in anul 2008 pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de avorturi: 127.907, adica circa 350 de avorturi/zi. Conform Eurostat, dintre acestea, 10% s-au inregistrat la adolescentele cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani si 21% la tinerele cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani.

Desi in Romania exista un Program National de Contraceptie, acesta intampina in prezent mari dificultati in a le asigura necesarul de medicamente femeilor cu probleme financiare, intrucat contraceptivele orale nu sunt incluse pe lista medicamentelor compensate sau gratuite. De asemenea, educatia sexuala in randul adolescentelor si tinerelor este in continuare deficitara.

In acest context, Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, a luat decizia de a intra din aceasta toamna pe piata romaneasca a contraceptivelor orale si de a crea in urmatorii cinci ani o platforma cu lansari anuale de produse moderne si accesibile. Totodata, compania se angajeaza sa sustina campanii de educare a femeilor din Romania cu privire la importanta folosirii unui mijloc de contraceptie modern.

"In urmatorii ani vom realiza o adevarata platforma dedicata contraceptiei, construind pas cu pas un portofoliu complet de produse si consolidand o echipa specializata dedicata. Vom intra pe acest segment de piata cu produse moderne si accesibile, care sa raspunda nevoilor femeilor din Romania", a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. "Conform statisticilor publice, 88% dintre femeile din Romania detin informatii despre existenta contraceptivelor orale, insa doar 53% dintre ele stiu si cum sa le folosesca sau care sunt beneficiile lor si numai 10% dintre femei le folosesc in prezent. In acest context, avem incredere ca printr-o campanie sustinuta de informare, derulata in parteneriat cu comunitatea medicala, vom reusi sa le explicam femeilor din Romania avantajele utilizarii acestor metode moderne de contraceptie", a completat Dr. Sorin Iancu.

"A le da femeilor posibilitatea sa evite sarcini nedorite inseamna totodata oportunitatea unei ingrijiri mai bune, pe timpul sarcinii si dupa nastere, pentru femeile care chiar doresc sa aiba un copil si au nevoie de suport", a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis. "Programele de planning familial reprezinta una dintre principalele prioritati globale referitoare la starea de sanatate publica, fiind privite ca metode de preventie sociala, medicala si de asemenea economica."

Conform Institutului Guttmacher (SUA), in anul 2008, la nivel mondial, s-a estimat ca dintre cele 208 milioane de sarcini, 71 de milioane au fost sarcini nedorite si 41 de milioane s-au finalizat prin avort la cerere. In Statele Unite ale Americii jumatate dintre sarcini sunt nedorite in momentul conceperii. Pana la varsta de 45 de ani, cel putin jumatate dintre femei au o sarcina nedorita, iar o treime dintre femei au trecut prin experienta avortului. In tarile din Europa de Est se inregistreaza cele mai mari rate de avorturi din lume. De asemenea, in Europa de Est, peste 30% dintre decesele materne sunt cauzate de avorturi realizate in conditii improprii sau de complicatii medicale survenite in urma avorturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
romani,
avorturi,
Romania,
UE,
Eurostat,
Zentiva
/actualitate/campionii-avorturilor-romania-ocupa-locul-trei-in-uniunea-europeana-7043440
7043440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.