Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Elveţia-Camerun. Cine câştigă meciul PIB-urilor? Economia Elveţiei este de aproape 20 de ori mai mare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 noiembrie 2022 74 afişări

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Elveţia-Camerun. Cine câştigă meciul PIB-urilor? Economia Elveţiei este de aproape 20 de ori mai mare

Elveţienii de la Clariant au inaugurat în 2022 o fabrică de bioetanol pe care au construit-o de la zero în Podari, judeţul Dolj, în urma unei investiţii de 140 de milioane de euro care s-a desfăşurat în doar trei ani. Printre investitorii elveţieni prezenţi în economia românească se mai numără producătorul de medicamente Novartis, care ţine fabrica locală Sandoz din Târgu-Mureş, iar până în 2020 şi Nestlé a operat o fabrică în România. 

Economia Camerunului se bazează în proporţie de peste 15% pe agricultură, în timp ce exporturile ţării se bazează pe petrol, produse petroliere, lemn, boabe de cacao, aluminiu şi cafea. Printre principalii parteneri de export sunt Olanda, Franţa şi China.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.