Camera Reprezentantilor din SUA voteaza impotriva finantarii operatiunilor din Libia

Postat la 14 iunie 2011 14 afişări

Camera Reprezentantilor din Statele Unite a adoptat luni seara un amendament vizand interzicerea utilizarii fondurilor pentru operatiunile militare americane din Libia.

Congresmenii au adoptat textul - un amendament la un vast proiect de lege pentru finantarea instalatiilor militare - cu 248 de voturi pentru si 163 impotriva. Numerosi congresmeni si-au exprimat nemultumirea fata de decizia presedintelui Barack Obama de a trece peste aprobarea Congresului pentru a declansa operatiunile in martie si pentru a le continua dupa termenul legal de 60 de zile. Ei invoca Legea privind Puterile de Razboi ("War Powers Act") din 1973, conceputa pentru a limita prerogativele prezidentiale privind declansarea razboaielor, dar care a fost ignorata de mai multi presedinti. "Nici unul dintre fondurile disponibile in acest proiect de lege nu poate fi utilizat cu incalcarea War Powers Act", precizeaza textul adoptat luni seara de membrii Camerei Reprezentantilor, prezentat de democratul Brad Sherman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/camera-reprezentantilor-din-sua-voteaza-impotriva-finantarii-operatiunilor-din-libia-8340825
8340825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.