Camera Deputaţilor a adoptat OUG privind TVA split / Proiectul de lege va fi trimis preşedintelui Iohannis pentru promulgare

Postat la 14 decembrie 2017 35 afişări

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG 23/2017 privind plata defalcată a TVA, cu voturi 163 ”pentru” şi 95 ”împotrivă”, proiectul de lege urmând să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Camera Deputaţilor a adoptat OUG privind TVA split / Proiectul de lege va fi trimis preşedintelui Iohannis pentru promulgare

”Ordonanţa 23 instituie un experiment fiscal unic în Europa. Vorbim despre un experiment pentru că alte ţări care mai aplică aşa aplică fie opţional fie numai pentru companiile de stat. (...) Birocraţia infernală pe care o va reprezenta acest TVA split este un lucru la care noi vom supune economia României şi este un lucru negativ. Noi considerăm că deja birocraţia este înfiorătoare pentru mediul privat din România, IMM-urile trebuie să se conformeze la un număr de reglementări fiscale foarte mare şi în continuă schimbare. (...) Vă rugăm să nu votaţi această lege, să punem un capăt la ceea ce s-a numit <ţopăială fiscală>”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui.

Şi deputaţii PMP au anunţat că vor vota împotriva acestui proiect.

”Această măsură nu are decât două cauze principale. Una o reprezintă incapacitatea acestui guvern de a gestiona TVA şi transferă povara administrativă în curtea companiilor. A doua o reprezintă eşecul politicilor fiscal-bugetare în România şi nevoia disperată după resurse, fără a ţine cont de consecinţe. În acest context PNL nu poate vota decât într-un fel: împotrivă”, a spus şi deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.