Cambridge Analytica, compania implicată în scandalul datelor personale de pe Facebook, a depus voluntar cererea de intrare în faliment

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 mai 2018 70 afişări

Cambridge Analytica, compania implicată în scandalul datelor personale de pe Facebook, a depus voluntar cererea de intrare în faliment

Cambridge Analytica, firma de cercetare care a lucrat alături de Donald Trump în campania prezidenţială, a depus cererea de intrare în faliment săptămâna aceasta, potrivit CNN.

Firma a depus în mod voluntar o cerere de intrare în faliment.

Cererea de faliment indică doar cifre estimative: între 1 şi 49 creditori, active estimate între 100.000 de dolari şi 500.000 de dolari şi datorii cuprinse între 1 milion de dolari şi 10 milioane de dolari.

Compania a fost pusă sub scrutinul opiniei publice în urma acuzaţiilor că ar fi gestionat necorespunzător datele a milioane de utilizatori Facebook.

Firma de cercetare este lovită şi de anchetele derulate de Channel 4 News în Marea Britanie, care au scos la iveală mai multe discuţii ale executivilor companiei. Aceştia susţin că ar depune eforturi peste măsură pentru proiecte precum campania lui Trump, iar Alexander Nix, fostul CEO al Cambridge Analytica a fost surprins când sugera „să trimită nişte fete pe acolo”, pentru a obţine materiale compromiţătoare legate de un posibil contracandidat.

Cambridge Analytica a transmis în luna martie că îl va suspenda pe Nix şi a respins ideea că ar fi folosit datele utilizatorilor Facebook în cadrul campaniei lui Donald Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cerere,
faliment,
depunere,
cambridge,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.