USR cere premierului Dăncilă să publice urgent planurile cu privire la Pilonul II de pensii

Postat la 17 mai 2018 56 afişări

Reprezentanţii USR au solicitat, joi, premierului Viorica Dăncilă să facă publice planurile sale cu privire la Pilonul II de pensii şi să se consulte transparent cu toate părţile interesate, mai ales cu beneficiarii acestor sume, înainte de a lua o decizie referitoare la Pilonul II de pensii.

USR cere premierului Dăncilă să publice urgent planurile cu privire la Pilonul II de pensii

"În disperarea de a colecta mai mulţi bani pe care mai apoi să îi cheltuie în mod haotic pentru clientela politică proprie, Guvernul PSD-ALDE a redus deja contribuţiile lunare la pilonul II de pensii cu 12%, începând cu 01.01.2018. De dragul cheltuielilor momentului, majoritatea politică actuală e dispusă să sacrifice viitorul financiar al cetăţenilor români. USR consideră că orice măsura de reducere suplimentară sau de îngreunare a participării la pilonul II de pensii reprezintă un dublu atentat: (1) la proprietatea privată a fiecăruia dintre cei 7 milioane de titulari de conturi ai pilonului II de pensii şi (2) la piaţa de capital exclusiv românesc, fondurile de pensii private fiind cei mai mari investitori pe piaţa autohtonă de capital", se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii politice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.