Căldura extremă care sufocă o mare parte a Mexicului a ucis zeci de persoane

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 mai 2024 27 afişări

Căldura extremă care sufocă o mare parte a Mexicului a ucis zeci de persoane

Căldura extremă care sufocă o mare parte a Mexicului a ucis zeci de persoane în mai multe state în ultimele săptămâni, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Pentru zilele următoare sunt prognozate temperaturi şi mai mari.

Mexicul a fost afectat de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de „dom de căldură", care a blocat aerul fierbinte deasupra unei mari părţi a ţării, creând temperaturi record care au depăşit 45 de grade Celsius în unele zone.

Căldura a provocat moartea a 22 de persoane între 12 şi 21 mai, potrivit cifrelor preliminare comunicate de Ministerul mexican al Sănătăţii, citate de Reuters.

Perioada de 10 zile s-a suprapus cu al doilea şi al treilea val de căldură din cele cinci valuri de căldură prognozate pentru perioada martie-iulie de principalele agenţii meteo din ţară.

Cel de-al treilea val de căldură este în curs de desfăşurare.

Noile decese ridică la 48 numărul deceselor cauzate de temperaturile extreme de la începutul sezonului cald, la 17 martie.

În sezoanele calde din Mexic din 2022 şi 2023, Ministerul Sănătăţii anunţase doar două şi, respectiv, trei decese cauzate de căldură.

Datele Ministerului Sănătăţii arată, de asemenea, că alte sute de persoane au supravieţuit unui accident vascular cerebral provocat de căldură, arsurilor solare, deshidratării şi altor afecţiuni legate de căldură.

Căldura sufocantă a exacerbat şi seceta şi a pus la încercare reţeaua electrică din Mexic, iar maimuţele au căzut moarte din copaci din cauza deshidratării.

O ameliorare iminentă nu se întrevede încă la orizont, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mexic,
căldură,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.