Calculatorul pentru timbrul de mediu auto, de azi pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu

Autor: Laura Mitran Postat la 15 martie 2013 30 afişări

Ministrul mediului Rovana Plumb a declarat ieri că se estimează că nivelul încasărilor timbrului de mediu va ajunge la 700 de milioane de lei în 2013, în condiţiile în care şi restituirile vechii taxe de mediu sunt estimate la 400 de milioane de lei.

Calculatorul pentru timbrul de mediu auto, de azi pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu

Ministrul mediului Rovana Plumb a declarat ieri că se estimează că nivelul încasărilor timbrului de mediu va ajunge la 700 de milioane de lei în 2013, în condiţiile în care şi restituirile vechii taxe de mediu sunt estimate la 400 de milioane de lei.Rovana Plumb a spus că  sistemul de calcul al acestei taxe va fi de azi, vineri 15 martie 2013, pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu. Printre proiectele de mediu ce vor fi derulate cu finanţare din timbrul de mediu se numără cele de infrastructură, de apă şi canal, ecologizare la nivelul iazurilor şi digurilor decontaminate, parcurile de producţie de energie regenerabilă, programul „Casa verde“ şi programul „Rabla“, a mai spus Rovana Plumb. Ministrul a apreciat că suma estimată pentru restituirile vechii taxe auto de mediu este „enormă“, dar a precizat că banii vor fi restituiţi pe măsură ce se încasează noua taxă. Ordonanţa de urgenţă care prevede plata unui timbru de mediu la înmatricularea maşinilor intră în vigoare vineri 15 martie, noul sistem de taxare înlocuind vechea taxă auto. Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% în legea în vigoare, înscrisă în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timbru de mediu,
rovana plumb,
taxe,
poluare
/actualitate/calculatorul-pentru-timbrul-de-mediu-auto-de-azi-pe-site-ul-administratiei-fondului-de-mediu-10669128
10669128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.