„Cadou” de 8 martie: Gigantul bancar UBS le-a plătit cu mai puţini bani pe femeile care au intrat în concediu de maternitate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 martie 2019 285 afişări

„Cadou” de 8 martie: Gigantul bancar UBS le-a plătit cu mai puţini bani pe femeile care au intrat în concediu de maternitate

Odată cu 8 martie şi cu Ziua Internaţională a Femeii, CEO-ul grupului elveţian UBS, Sergio Ermotti, a ţinut un discurs legat de modalităţi prin care trebuie sporită diversitatea la locul de muncă pentru a deveni un loc mai bun.

Câteva zile mai târziu, a ieşit la iveală informaţia conform căreia banca elveţiană a impus reducerea bonusurilor pentru o serie de angajate care au fost plecate în concediu de maternitate, potrivit Bloomberg.

Atitudinea mediului de business de a îmbrăţişa diversitatea a fost acompaniată de valuri şi valuri de promisiuni şi statistici. Cu toate acestea, acţiunile elveţienilor arată o problema care iese în afara statisticilor.

Şi-anume că mai multe femei angajate din cadrul grupului au fost afectate de tăieri de bonusuri după ce au născut şi au intrat în concediu de maternitate.

Financial Times scrie că pentru angajatele din divizia de wealth management aceste reduceri au rămas permanente de mai mulţi ani deja.

Mai mult, unele dintre acestea situaţii au fost revizuite intern de şeful diviziei de diversitate şi incluziune, însă nimic nu s-a schimbat.

UBS a transmis o declaraţie publică unde susţine că face eforturi constante de a închide orice fel de decalaj, oriunde apare în firmă, şi le-a îndemnat pe angajatele care au fost defavorizate să contacteze departamentul de resurse umane.

Egalitatea şi recunoaşterea egală a muncii prestate de ambele sexe ar putea părea un prim pas evident pentru cel mai mare manager de investiţii din lume – care a promis public în 2015 că vrea să ajungă la o pondere de 30% femei în roluri de management.

În timp ce datele făcute publice până la acest moment ar putea transmite un tablou incomplet, progresul pare totuşi unul lent.

Ponderea femeilor în poziţii de directorat sau mai sus a ajuns la 24% în UBS la finalul anului 2017, acestea fiind cele mai recente cifre publice. Astfel, se poate observa doar o evoluţie de aproape 2% în doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ubs,
8 martie,
concediu,
femei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.