Un politician austriac cere grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE sancţionarea PSD

Postat la 11 martie 2019 79 afişări

Un lider al Partidului Popular (ÖVP), formaţiunea de centru-dreapta condusă de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPÖ, de opoziţie) să depună la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European o moţiune de sancţionare a PSD.

Un politician austriac cere grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE sancţionarea PSD

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (ÖVP, centru-dreapta), formaţiune condusă de cancelarul austriac Sebastian Kurz şi membră a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat că România a aderat la UE „pentru o viaţă mai bună", nu pentru întoarcerea la „frică şi teroare".

 

Aceste afirmaţii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agenţia de presă APA şi de publicaţia Tiroler Tageszeitung.

 

„Social-democraţii din România au adoptat o serie de poziţii care intră în contradicţie cu valorile europene", acuză Karl Nehammer, denunţând „campania contra procurorului anticorupţie Laura Codruţa-Kovesi", „violenţe la adresa jurnaliştilor" şi „ingerinţe asupra sistemului judiciar". „Şi Comisia Europeană trebuie să fie foarte preocupată şi să stabilească linii clare", a subliniat el.

 

Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democraţi din Austria, Pamela Rendi-Wagner şi Andreas Schieder, să depună o moţiune la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE pentru sancţionarea PSD.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că românii au vrut în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună şi pentru libertate, nu pentru a reveni la „frică şi teroare".

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austriac,
democrati,
psd,
grup,
parlamentul european

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.