Elon Musk creşte preţul vehiculelor Tesla în încercarea de a păstra mai multe magazine deschise

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2019 236 afişări

Elon Musk creşte preţul vehiculelor Tesla în încercarea de a păstra mai multe magazine deschise

Elon Musk schimbă în ultimul moment strategia de retail a Tesla şi păstrează majoritatea magazinelor companiei deschise, în timp ce alege să majoreze preţurile vehiculelor electrice, pentru a transfera costul de business, potrivt Bloomberg.

Tesla va creşte preţul vehiculelor în medie cu 3% după ce a regândit un plan pe care l-a anunţat public în urmă cu mai puţin de două săptămâni – prin care urma să închidă o parte din magazinele companiei.

În cadrul unui articol pe blogul companiei, Tesla a anunţat că jumătate dintre locaţiile care trebuiau să fie închise, vor rămâne totuşi deschise.

Raţionamentul din spatele deciziei de ultim moment nu este explicat în cadrul articolului.

Cu toate acestea, schimbarea de strategie pare logică în contextul în care decizia iniţială luase prin surprindere foarte mulţi angajaţi ce urmau a fi afectaţi, iar investitorii şi analiştii se temeau că aceste măsuri de reducere a costurilor şi modul în care au fost anunţate ar putea trimite semnale negative în piaţă referitoare la volumul de vânzări şi la cash-ul companiei.

„Această aparent spontană dar dramatică schimbare a deciziei nu transmite totuşi prea multă încredere”, spune Joe Spak, analist în cadrul RBC Capital Markets.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
magazine,
vehicule,
deschidere,
crestere,
pastrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.