ByteDance, compania chineză din spatele TikTok, intră în piaţa de Realitate Virtuală prin achiziţia startup-ului Pico

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 august 2021 41 afişări

ByteDance, compania chineză din spatele TikTok, intră în piaţa de Realitate Virtuală prin achiziţia startup-ului Pico

ByteDance, compania chineză din spatele popularei platforme TikTok, a decis să intre în piaţa Realităţii Virtuale (VR) prin achiziţia unui startup cunoscut drept Pico, potrivit CNBC.

Gigantul cu sediul în Beijing nu a detaliat dimensiunea tranzacţiei însă a declarat că „suita extinsă de tehnologii software şi hardware, precum şi expertiza echipei Pico vor susţine intrarea companiei în spaţiul VR şi investiţiile pe termen lung în acest domeniu emergent”.

Pico a fost al treilea cel mai mare producător de echipamente VR la nivel global în primul trimestru din 2021, înregistrând o creştere de 44,7% de la an la an, conform datelor IDC.

ByteDance este un grup care a câştigat notorietatea odată cu avansul înregistrat de populara aplicaţie TikTok, cât şi de versiunea acesteia pentru piaţa din China cunoscută drept Douyin. Printre aplicaţiile de succes ale companiei se numără şi agregatorul de ştiri Toutiao.

Astfel, achiziţia startup-ului Pico marchează un efort de diversificare pentru ByteDance.

În luna martie, ByteDance a achiziţionat un studio de dezvoltare de jocuri video pentru mobil cunoscut drept Moonton, într-o tranzacţie estimată la 4 miliarde de dolari. Acea mutare a marcat intrarea grupului chinez în piaţa jocurilor video.

Achiziţia Pico pune ByteDance în competiţie cu marii giganţi americani, precum divizia Oculus VR a Facebook, respectiv Apple – care a cumpărat anul trecut compania de Realitate Virtuală NextVR.

„Suntem optimişti cu privire la viitorul tehnologiei VR, cât şi referitor la modul în care aceasta se aliniază cu misiunea noastră”, a declarat un purtător de cuvânt al ByteDance.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
achizitie,
piata,
chinezi,
intrare,
virtual,
drept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.