Bursă. Nuclearelectrica a cumpărat acţiuni la CEC Bank în valoare de 45 de milioane de euro. Randament de 7,75% pe an

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 noiembrie 2023 43 afişări

Bursă. Nuclearelectrica a cumpărat acţiuni la CEC Bank în valoare de 45 de milioane de euro. Randament de 7,75% pe an

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) şi-a informat acţionarii că, în data de 16 noiembrie 2023, a achiziţionat obligaţiuni emise de CEC Bank în valoare de circa 45 de milioane de euro. Randamentul anual este de 7,75%, conform unui raport de la Bursă.

„Precizăm faptul că, la data de 17.11.2023, SNN are constituite depozite la CEC BANK SA în valoarea cumulată de 285.500.000 lei şi are achiziţionate obligaţiuni emise de CEC Bank în valoare totala de 89.963.334,79 Euro, sumă care depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale SNN, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale”, scriu reprezentanţii Nuclearelectrica.

CEC Bank a atras 162,6 milioane de euro de la investitori prin suplimentarea unei emisiuni lansate în februarie anul acesta, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligaţiuni senior non-preffered eligibile MREL.

Emisiunea derulată de cea mai mare instituţie de credit controlată de Ministerul Finanţelor a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat initial de „100 milioane euro (estimat)”, iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active şi firme de asigurări. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti.

„Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce priveşte cerinţele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are şi rolul de a îmbunătăţi lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piaţa secundară. În prioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească”, a declarat Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, conform BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.