Bursa continuă pe un trend descendent, deşi pieţele externe mai şi cresc

Autor: Stefan Musgociu Postat la 24 aprilie 2013 63 afişări

Bursa a scăzut ieri cu 0,89% (indicele BET-C), pentru a doua zi consecutiv, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), Erste (EBS) şi SIF Transilvania (SIF3) au asigurat 77% din lichiditate.

Bursa continuă pe un trend descendent, deşi pieţele externe mai şi cresc

Bursa a scăzut ieri cu 0,89% (indicele BET-C), pentru a doua zi consecutiv, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), Erste (EBS) şi SIF Transilvania (SIF3) au asigurat 77% din lichiditate.

„Decorelarea pieţei locale de cele externe s-a produs încă de la sfârşitul primului trimestru, atunci când scăderile accentuate de pe plan extern nu s-au reflectat şi asupra acţiunilor locale. În ultimele săptămâni însă piaţa locală a avut mai mult de suferit decât pieţele externe recuperând astfel terenul pierdut. Sigur că adunările generale ale acţionare anuale (majoritatea programate în această perioadă - n.red.) împreună cu rezultatele pe primul trimestru pot fi un factor de influenţă asupra volumelor din ce în ce mai mici din ultima perioadă, însă cred că evoluţia incertă a pieţelor dezvoltate afectează sentimentul investitorilor de pe piaţa locală“, a declarat Alexandru Păşălan, trader la firma de brokeraj NBG Securities România.

La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost cu 0,96% sub ziua anterioară, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 1,13% sub nivelul de luni. Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,7%.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-continua-pe-un-trend-descendent-desi-pietele-externe-mai-si-cresc-10790896
10790896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.