Bulgaria cere clarificări din partea României în legătură cu situaţia de la punctele vamale

Postat la 23 februarie 2012 10 afişări

Ministerul bulgar de Externe a solicitat clarificări din partea României în legătură cu coloanele de TIR-uri formate la punctele de trecere a frontierei, informează pagina online a agenţiei Focus.

Conform Ministerului de Externe de la Sofia, Bulgaria consideră inacceptabile acţiunile care împiedică libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi vehiculelor, un principiu fundamental al Uniunii Europene. Sute de TIR-uri aşteaptau, miercuri, în Vama Giurgiu, la punctul de frontieră către Ruse, Bulgaria, coloana de maşini întinzându-se pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri, aglomeraţia fiind cauzată şi de controlul amănunţit făcut de poliţiştii de frontieră. Coloana formată în ultimele 12 ore atingea 30 kilometri pe drumul care face legătura între Capitală şi Vama Giurgiu, de la intrarea în localitatea Daia şi până la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
vama,
romania,
puncte vamale,
giurgiu
/actualitate/bulgaria-cere-clarificari-din-partea-romaniei-in-legatura-cu-situatia-de-la-punctele-vamale-9333584
9333584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.