Bucureşti ca hub regional pentru urbanism

Autor: Ioana Matei Postat la 26 martie 2013 53 afişări

Centrul de Excelenţă în Urbanism “Ion Mincu” îşi propune să promoveze pe plan internaţional planificarea urbană de excelenţă din România şi să se impună ca un hub pentru zona Europei Centrale şi de Est.

Bucureşti ca hub regional pentru urbanism

Fondat ca organizaţie non-guvernamentală în 2012 de specialişti români de renume internaţional, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, Centrul de Excelenţă în Urbanism urmăreşte realizarea unor proiecte de anvergură în cooperare cu universităţi, centre de cercetare şi specialişti de prestigiu din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiilor si cercetarilor de specialitate vor fi publicate intr-o serie de volume de cercetare aplicata, precum si intr-o revista de urbanism a centrului.

Programul postuniversitar international de Studii Avansate in Urbanism si Dezvoltare Imobiliara (ASURED), primul program educational al Centrului, pune la dispozitia tinerilor profesionisti romani si straini din regiune experienta unui corp didactic international, format din profesori de prestigiu din SUA, Spania, Austria, Olanda, Bulgaria si Romania, precum si posibilitatea de a participa in proiecte si schimburi de experienta internationale.

Programul ASURED se afla in pragul acreditarii RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors) si este in dezvoltat in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si RICS Romania. RICS a fost  infiintata in anul 1868 in UK si este cea mai prestigioasa organizatie internationala activand in domeniul proprietatii si spatiului construit, acordand cea mai importanta calificare profesionala in domeniu, recunoscuta la nivel global (MRICS/FRICS). Programul se va desfasura pe o perioada de doi ani si inglobeaza 96 de credite si peste 2000 de ore de studiu.

Cele trei axe ale Centrului de Excelenta in Urbanism (educatie – cercetare - publicatii) lucreaza in sinergie, sprijinindu-se una pe cealalta. Astfel, cooperarea cu cadrele didactice din Europa a condus la includerea Centrului de Excelenta in Urbanism “Ion Mincu” intr-un consortiu european de universitati si centre de cercetare ce urmaresc realizarea de proiecte de dezvoltare urbana si culturala, cooperare si integrare regionala. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bucuresti-ca-hub-regional-pentru-urbanism-10691808
10691808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.