Britanicii nu înclină în favoarea niciunuia dintre partidele mari cu patru zile înainte de alegeri

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 04 mai 2015 29 afişări

Opinia publică britanică nu înclină în favoarea niciuneia dintre principalele formaţiuni, cu doar patru zile înainte de alegerile legislative, care se anunţă strânse, în urma unei campanii dominate de duelul dintre Ed Miliband şi David Cameron, arată ultimele sondaje de opinie.

Nici conservatorii premierului în exerciţiu şi nici laburiştii, în opoziţie, nu vor putea să guverneze singuri, potrivit unui sondaj realizat de către YouGov pentru Sunday Times.

Potrivit anchetei, Partidul Conservator devansează Partidul Laburist cu doar un punct procentual, fiind creditat cu 34% din intenţiile de vot, relatează Euronews.

În schimb, un sondaj realizat de către Survation pentru Mail on Sunday, îi creditează pe laburişti cu trei puncte procentuale înaintea rivalilor conservatori.

O anchetă ComRes arată că ambele formaţiuni se află cot la cot în privinţa intenţiilor de vot.

Potrivit sondajului Survation, Partidul Naţional Scoţian este creditat cu 5%. De asemenea, liderul formaţiunii Nicola Sturgeon se bucură de o popularitate importantă şi ar putea să joace un rol crucial după alegeri.

Liberal-democraţii, care se află la putere alături de conservatori, se menţin la un nivel constant (8%), potrivit ultimelor sondaje.

Însă Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP), o formaţiune xenofobă şi antieuropeană, înregistrează un uşor avans în sondaje, fiind creditat cu 13-17% din intenţiile de vot.

Alegerile legislative au loc joi.

Suspansul este cu atât mai puternic, cu cât Guvernul în exerciţiu a înregistrat rezultate bune pe plan economic, dar i se reproşează adâncirea inegalităţilor.

Pe de altă parte, se pare că Ed Miliband a reuşit să-şi îmbunătăţească imaginea pe final de campanie.

Dar dacă niciunul dintre principalele două partide nu obţine o majoritate absolută în Camera Comunelor, ele vor fi nevoite să se alieze cu partide mai mici, ca al naţionaliştilor scoţieni, liberal-democraţilor lui Nick Clegg, care au condus ţara timp de cinci ani alianţă cu conservatorii, sau ai eurofobului Nigel Farage.

Echipele formaţiunilor se pregătesc deja pentru negicieri dure în vederea frmării unei coaliţii de guvernare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ALEGERI,
SONDAJ
/actualitate/britanicii-nu-inclina-in-favoarea-niciunuia-dintre-partidele-mari-cu-patru-zile-inainte-de-alegeri-14203756
14203756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.