Marocani ascunşi la bordul unei nave ancorate în Portul Sulina. găsiţi de poliţiştii de frontieră

Autor: Cătălin Legănel Postat la 04 mai 2015 35 afişări

Trei cetăţeni marocani, care au încercat să intre ilegal în România, au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră ascunşi la bordul unei nave care a ajuns în Portul Sulina de la Casablanca.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din Portul Sulina au verificat, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Sulina, o navă sub pavilion Gibraltar care a ajuns în România din direcţia portului marocan Casablanca.

În urma controlului de frontieră, la bordul vasului au fost descoperiţi trei tineri care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. Verificările au stabilit că cei trei, cu vârste cuprinse între 18 ani şi 20 de ani, sunt cetăţeni marocani şi intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Comandantul navei, un cetăţean polonez, a declarat că nava a plecat din portul Casablanca, iar cei trei tineri au fost găsiţi ascunşi la bord abia după aproximativ cinci ore de marş.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei marocani dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar armatorul navei respective, o firmă de shipping cu sediul în Olanda, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 24.000 de lei - câte opt mii de lei pentru fiecare dintre marocani, pentru transportul de cetăţeni străini în România fără a îndeplini condiţiile legale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAROCANI,
NAVE,
/actualitate/marocani-ascunsi-la-bordul-unei-nave-ancorate-in-portul-sulina-gasiti-de-politistii-de-frontiera-14203641
14203641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.