Brexit, nota, vă rog: Factura Marii Britanii pentru ieşirea din UE a ajuns deja la aproape 900 de miliarde de euro

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 ianuarie 2019 938 afişări

Brexit, nota, vă rog: Factura Marii Britanii pentru ieşirea din UE a ajuns deja la aproape 900 de miliarde de euro

Companiile care aveau sedii centrale sau activitate economică intensă în Londra au mutat deja active în valoare de circa 890 de milioane de euro din Marea Britanie în restul Europei, din cauza Brexitului, potrivit unui studiu realizat de EY şi citat de Financial News.

Aproximativ 36% dintre cele mai mari companii financiare din Marea Britanie au confirmat deja în mod oficial intenţia de a muta o mare parte din operaţiuni şi din angajaţi către continentul european, potrivit unui sondaj realizat trimestrial de EY, denumit Brexit Tracker. Această cifră a crescut de la 31% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În timp ce membrii Parlamentului britanic se pregătesc să dezbată încă o dată Brexitul cu premierul Theresa May, înaintea unui nou vat programat în data de 15 ianuarie, cifrele arată deja cum incertitudinea determină marii jucători din economie să mute locuri de muncă şi operaţiuni.

„În anticiparea votului parlamentar din ianuarie, oraşul este privit cu foarte mare atenţie...Aşa cum stau lucrurile acum, firmele de servicii financiare nu au nicio altă alegere decât să continue pregătirea pentru un scenariu hard Brexit, fără un acord favorabil”, explică Omar Ali, lider în cadrul EY pentru sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie.

Compania globală de consultanţă EY susţine că numărul de roluri care vor fi relocate din Londra în Europa se situează acum la circa 7.000. Acest număr a scăzut faţă de nivelul de 10.000 descoperită în ultimul sondaj. EY susţine că acest număr a scăzut deoarece mai multe companii şi-au revizuit estimările şi au decis să păstreze totuşi anumite operaţiuni şi anumite poziţii în Londra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
londra,
factura,
iesire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.