BREAKING NEWS! Primele REZULTATE ale Referendumului din Marea Britanie

Postat la 24 iunie 2016 990 afişări

BREAKING NEWS! Primele REZULTATE ale Referendumului din Marea Britanie

Referendum Brexit: Primele REZULTATE ale votului pentru Brexit: Sondaj YouGov: 52% pentru rămânerea în UE. Votul s-a ÎNCHEIAT şi începe numărătoarea oficială. Prezenţa record la vot. Liderul partidului UKIP, pro-Brexit: Se pare că cei care vor rămânerea în UE au câştigat astăzi

UPDATE: Tabăra Leave spune că sondajele interne arată o detaşare de 4 puncte în favoarea ieşirii din UE.

UPDATE: Votul pentru Brexit s-a terminat şi începe numărătoarea oficială.

Potrivit unui sondaj YouGov la ieşirea de la urne, 52% dintre britanici ar fi votat pentru rămânerea în UE. Astfel, primul exit-poll neoficial oferă taberei ”Remain” un avans de 4%. 

În Gibraltar s-ar fi înregistrat prima victorie pentru pro-europeni. Gibraltar - teritoriu britanic - este cu o oră înainte faţă de ora din Londra, deci o parte din cele 20,174 de voturi au fost numărate.

Ministrul Educaţiei din Marea Britanie, Nicky Morgan, susţine că ”dovezile arată că tabăra Remain este în faţă în sondaje”. ”Avem o noapte lungă înaintea noastră şi sperăm că lucrurile vor merge spre victoria campaniei Remain. Vom aştepta şi vom vedea”, a adăugat ea.

Liderul UKIP, Nigel Farge, a declarat că ”Se pare că tabăra pentru rămânerea în UE a reuşit să obţină victoria. Vom continua să creştem partidul şi să devenim mai puternici”, potrivit SkyNews.

Potrivit The Guardian, în Essex, una dintre cele mai importante zone din Marea Britanie, prezenţa la vot la Referendum a fost de peste 80%, spre deosebire de 40% cât este în mod tradiţional la alegerile locale. În Gibraltar, primul teritoriu britanic care a anunţat rezultatele parţiale, prezenţa la vot a fost de 84%.

Încă este prea devreme pentru a putea pronunţa o victorie clară a oricărei tabere.

UPDATE: În ciuda ploilor torenţiale şi inundaţiilor din Marea Britanie, nu va fi acordată nicio extensie referendumului. Votul se va încheia la ora 22:00.

Mii de britanicii se înghesuie la urne după ce au ieşit de la serviciu. Cozile sunt uriaşe şi ploile îngreunează mult traficul. Votul nu va fi prelungit. 

Uniunea Europeană va trebui să aibă o abordare calmă indiferent de rezultatul referendumului din Marea Britanie, a declarat joi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform site-ului agenţiei AP.

"Cred că discuţiile vor trebui să continue cu 28 de ţări dacă va fi posibil sau cu 27 de ţări; trebuie să răspundem în mod calm. Eu sper că vom rămâne 28", a spus Merkel.

"Reuniunea UE de săptămâna viitoare va trebui să ofere ţărilor oportunitatea unei discuţii calme pe tema modului în care să putem implementa agenda comună", a subliniat Angela Merkel.

Unul dintre ultimele sondajele dinaintea deschiderii votului pentru Referendumul despre rămânerea Marii Britanii în UE arată un avans considerabil pentru tabăra pro-europeană, scrie The Independent.

Un sondaj realizat de ComRes a plasat tabăra pentru rămânerea în Uniunea Europeană cu opt puncte în faţa celor care doresc ieşirea, conform datelor publicate miercuri seară.

Joi Marea Britanie votează dacă rămâne sau nu în Uniunea Europeană, în unul dintre cele mai controversate referendumuri de până acum. În ultimele două săptămâni, balanţa sondajelor începuse să se încline în favoarea ieşirii din UE, situaţie care s-a schimbat după ce deputata britanică Jo, pro-europeană, Cox a fost ucisă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/breaking-news-primele-rezultate-ale-referendumului-din-marea-britanie-15505976
15505976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.