Boris Johnson transmite Bruxellesului că responsabilitatea privind derularea Brexit aparţine UE

Autor: Lacramioara Ivaz Postat la 07 octombrie 2019 59 afişări

Premierul britanic Boris Johnson a transmis liderilor europeni că decizia privind ieşirea Marii Britanii din UE le aparţine şi îi sfătuieşte să dezbată în detaliu propunerile transmise de Guvernul de la Londra, pentru a ieşi din starea de impas decizional care precede procesul Brexit, scrie Reuters.

Boris Johnson susţine necesitatea unei dezbateri detaliate a propunerilor privind Brexit pe care Guvernul său le-a transmis liderilor europeni, pentru a putea clarifica situaţia politică incertă ce precede începerea procesului de ieşire a Marii Britanii din Blocul european, programată la 31 octombrie.

Ambele părţi implicate în procesul de negociere, Marea Britanie, respectiv Uniunea Europeană, încearcă să se absolve de responsabilitatea luării unei decizii finale, europenii susţinând necesitatea revizuirii planului privind Brexit de către autorii lui, în timp ce Guvernul britanic afirmă că Blocul comunitar este cel care trebuie să ia o decizie în urma analizării propunerilor.

„Ceea ce vrem să transmitem prietenilor noştri (europeni, n.red.) este că oferta pe care am făcut-o este una foarte generoasă, dreaptă şi rezonabilă. Ceea ce vrem să auzim din partea voastră acum este care vă sunt opiniile. Dacă aveţi probleme cu vreuna dintre propunerile pe care le-am transmis, haideţi să le discutăm în detaliu”, a declarat Boris Johnson, în cadrul unui reportaj.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BREXIT,
UE,
MAREA BRITANIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.