Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin sunt laureaţii Nobel pentru medicină 2019

Postat la 07 octombrie 2019 49 afişări

Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin Jr. împart premiul Nobel pentru medicină şi fiziologie, distincţie decernată anual pentru descoperiri majore în domeniul medicinei şi al ştiinţelor naturii, a anunţat Karolinska Institute din Stockholm.

Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin sunt laureaţii Nobel pentru medicină 2019

Cei trei cercetători au fost premiaţi pentru descoperirile privind ”modul în care celulele percep şi se adaptează diferenţelor de nivel al oxigenului din mediu”.

William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza au identificat mecanismele moleculare prin care sunt reglate la nivel genetic răspunsurile organismului la variaţiile nivelului de oxigen”. Printre aplicaţiile descoperirilor lor se numără şi posibilitatea stopării dezvoltării diferitelor tipuri de tumori canceroase.

William G. Kaelin Jr s-a născut în 1957 la New York. Are propriul său laborator de cercetare la Dana-Farber Cancer Institute şi este profesor la Harvard Medical School din 2002. Lucrează la Howard Hughes Medical Institute din 1998.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicina,
nobel,
laureati,
descoperire,
anunt,
decernare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.