Boeing a reproiectat bateriile avioanelor 787, pentru reluarea rapidă a zborurilor

Postat la 21 februarie 2013 13 afişări

Boeing va prezenta vineri un model reproiectat de baterii litiu-ion pentru aeronavele 787 Dreamliner, astfel încât să elimine temerile legate de siguranţă, iar avioanele să reia zborurile în câteva săptămâni, au declarat surse apropiate situaţiei.

Planul include izolarea celulelor bateriilor cu sticlă rezistentă la căldură, au spus sursele, care au precizat că bateriile vor avea şi un mecanism de ventilare şi o carcasă mai solidă pentru fire, informează Bloomberg.

Bateriile modificate se vor încadra în spaţiul prevăzut pentru cele actuale şi vor avea şi un sistem care va permite piloţilor să le monitorizeze.

O echipă condusă de preşedintele pentru aeronave comerciale al Boeing, Ray Conner, se va întâlni vineri, la Washington, cu oficiali ai Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA). Modificările trebuie aprobate de FAA, care îşi va da acordul doar dacă testele vor arăta că bateriile funcţionează corect.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boeing,
avioanel,
baterii
/actualitate/boeing-a-reproiectat-bateriile-avioanelor-787-pentru-reluarea-rapida-a-zborurilor-10582529
10582529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.