Blue Air încheie un parteneriat regional de tip codeshare cu Air Connect, firmă lansată de cinci investitori români în 2021, care va prelua operarea unor rute cu aeronave de tip ATR-72

Autor: Roxana Rosu Postat la 06 septembrie 2022 586 afişări

Blue Air încheie un parteneriat regional de tip codeshare cu Air Connect, firmă lansată de cinci investitori români în 2021, care va prelua operarea unor rute cu aeronave de tip ATR-72

Blue Air a încheiat un parteneriat de tip codeshare cu Air Connect, atât pentru unele zboruri interne, cât şi regionale, prin care unele curse vor fi operate de noua companie aeriană, generând economii de 15-20%.

Cele două companii aeriene vor lansa, începând cu 12 septembrie, un parteneriat extins de tip codeshare cu scopul de a optimiza costurile şi  de a îmbunătăţi conectivitatea.

Controlul comercial şi riscul pentru rutele care vor fi acoperite de Air Connect rămân la Blue Air, care va continua să fie responsabilă de vânzări, marketing şi asistenţă pentru clienţi. Parteneriatul va duce la economii şi raţionalizări de peste 15-20%, prin implementarea tipului de aeronavă ATR-72 pe serviciile regionale şi de tip navetă.

Air Connect va fi responsabilă de controlul operaţional.

"Air Connect oferă o platformă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru transportul acestui trafic şi ne permite să continuăm să oferim un portofoliu amplu de rute şi mai multe frecvenţe atât pasagerilor noştri ce călătoresc pe rutele interne din România, cât şi pasagerilor care se conectează prin baza noastră principală din Bucureşti la pieţele cheie ale Blue Air din Europa", a declarat Cristian Rada, CEO Blue Air.

AirConnect a fost înfiinţată în 2021 de Tudor Constantinescu şi alţi patru investitori privaţi. Compania este condusă de Dorin Ivaşcu în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administrare, iar din consiliul de conducere fac parte Alexandru Mărginean, proprietar şi managing partner al tour operatorului  Karpaten; Florin Necula, proprietar şi managing partner al Ras Technic; Cosmin Pop, proprietar şi asociat director al unui holding imobiliar; Tudor Constantinescu (care anterior, potrivit informaţiilor sale de pe reţeaua profesională LinkedIn, a lucrat ca director comercial pentru Blue Air şi Animawings). Toţi cei cinci membri fondatori sunt şi acţionarii fondatori ai companiei.

 Operatorul va avea o flotă de ATR 72 – 600.

"Suntem deosebit de încântaţi să începem un parteneriat cu Blue Air care ne permite să "AirConnectăm" mai bine şi mai eficient regiunile. Pasagerii noştri vor beneficia imediat de un portofoliu extins cu destinaţii şi de o mai bună conectivitate din aeroporturile secundare din România şi, în curând, din afara ţării", a declarat Tudor Constantinescu, CEO Air Connect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
blue air,
parteneriat,
constantinescu,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.