LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Bloomberg: România, blocată de povara cheltuielilor, pe măsură ce populiştii forţează măsuri care riscă retrogradarea ratingului ţării

Postat la 05 iunie 2020 212 afişări

Bloomberg: România, blocată de povara cheltuielilor, pe măsură ce populiştii forţează măsuri care riscă retrogradarea ratingului ţării

Guvernul, presat să adopte majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii. Bloomberg: România, la un pas să fie retrogradată în categoria junk de Standard&Poors

România se află într-o situaţie delicată în ceea ce priveşte cheltuielile publice, în condiţiile în care populiştii forţează măsuri care riscă să ducă la retrogradarea ratingului suveran la categoria „junk”, adică ţară nerecomandată pentru investiţii, arată o analiză Bloomberg.

România s-a alăturat ţărilor din Europa care au majorat cheltuielile publice pentru a atenua impactul economic al pandemiei de coronavirus. Dar opoziţia, care poate respinge cu majoritate de voturi guvernul minoritar în Parlament, cere majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii.

În timp ce UE permite o abatere bugetară, nu este de aşteptat ca agenţiile de evaluare financiară să fie la fel de înţelegătoare. Trei agenţii de evaluare financiară acordă României un rating situat cu doar o treaptă peste categoria „junk”, cu perspective negative. 

Aceasta în condiţiile în care S&P Global Ratings urmează să anunţe chiar astăzi o revizuire a ratingului de ţară. Pentru premierul Ludovic Orban, care se confruntă cu alegeri în toamnă, este dificil să găsească un echilibru, scrie Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
retrogradare,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.