Denisa Mateescu, Western Union România: „O carieră înseamnă să ai capacitatea de a depăşi problemele”

Autor: Andra Stroe Postat la 05 iunie 2020 153 afişări

„O carieră înseamnă să ai capacitatea de a depăşi problemele. Altfel, nu ai o carieră, ci doar un loc de muncă”, crede Danisa Mateescu, director regional al Western Union. Profilul ei a apărut în catalogul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, publicat recent de Business MAGAZIN.

 Denisa Mateescu,  Western Union România: „O carieră înseamnă să ai capacitatea de a depăşi problemele”

Denisa Mateescu a preluat funcţia actuală în urmă cu trei ani, la începutul anului 2017. Ea este absolventă a Universităţii Politehnica din Bucureşti şi are un MBA obţinut la University of Cumbria, Marea Britanie. După ce a absolvit, în 1991, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la doi ani distanţă a intrat în industria de publicitate, atrasă fiind de „efervescenţa” acesteia. După o experienţă de şapte ani în publicitate, în 2001 a schimbat macazul spre domeniul serviciilor financiare, intrând în echipa Mastercard, unde a rămas timp de aproape 14 ani, din care şapte i-a petrecut ca general manager pentru România şi zona Balcanilor. A petrecut apoi o perioadă de doi ani în compania Roel Systems, înainte de a prelua cârma Western Union. În opinia sa, tonusul bun şi optimismul rezultă din reuşite şi sunt vitale în succesul unui proiect. Denisa Mateescu crede că tonusul bun, nu e nici mai greu, nici mai uşor să te impui ca lider când eşti femeie. „Trebuie să fii integru, să ştii să comunici clar, să fii flexibil, entuziast, să ai încredere în tine şi să fii capabil să motivezi oamenii. Nu în ultimul rând, trebuie să înţelegi contextul în care îţi desfăşori activitatea şi să ai viziune.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.