Bloomberg: Draghi, preşedintele BCE, sună alarma pentru zona euro

Postat la 24 ianuarie 2019 212 afişări

Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a tras, joi, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte zona euro, având un discurs mai pesimist decât în decembrie, după şedinţa băncii, transmite Bloomberg.

Bloomberg: Draghi, preşedintele BCE, sună alarma pentru zona euro

Preşedintele BCE a declarat, joi, în conferinţa de presă de după prima şedinţă de politică monetară a băncii, că aprecierea de creştere a zonei euro „s-a mutat spre scădere”, notează Bloomberg. Aceasta este o schimbare semnificativă în discurs, comparativ cu situaţia de-acum şase săptămâni, când descria riscurile drept „în general echilibrate”.

Cu toate acestea, oficialul BCE a precizat, că instituţia nu se gândeşte la o nouă rundă de credite pe termen lung pentru bănci.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bce,
bloomberg,
presedinte,
zona euro,
alarma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.