Turcia susţine că are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria

Postat la 24 ianuarie 2019 42 afişări

Turcia are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria, dar nu ar exclude SUA, Rusia sau alte state dacă vor dori să coopereze, a declarat joi ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Turcia susţine că are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria

În urma deciziei preşedinmtelui american Donald Trumo de a retrage toţi cei 2.000 de militari SUA din Siria, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că el şi Trump au discutat despre posibilitatea ca Turcia să înfiinţeze în Siria o zonă de securitate de 32 de km pătraţi de-a lungul graniţei.

Cavusoglu a declarat pentru postul te televiziune A Haber că nu este nimic sigur în legătură cu planificarea acestei zone de securitate, dar că punctele de vedere dintre Ankara şi Washington corespund, în afară de câteva aspecte.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
securitate,
siria,
capacitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.