Rusia avertizează Statele Unite împotriva unei intervenţii militare în Venezuela

Postat la 24 ianuarie 2019 178 afişări

Administraţia de la Moscova a avertizat Statele Unite să nu intervină militar în Venezuela, deoarece ar fi „o mişcare catastrofică”, a declarat joi Sergei Ryabkov, adjunct al ministrului de Externe din Rusia, citat de agenţia de presă Interfax.

Rusia avertizează Statele Unite împotriva unei intervenţii militare în Venezuela

Juan Gauido, liderul opoziţiei din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar miercuri, obţinând susţinerea Statelor Unite şi a mai multor state din America Latină. Preşedintele Nicolas Maduro, care ar fi preluat al doilea mandat în urma unor alegeri frauduloase, a rupt miercuri seară relaţiile cu Statele Unite.

Sergei Ryabkov a anunţat joi că Rusia va susţine Venezuela, îi va proteja suveranitatea şi nu va lăsa pe nimeni să intervină în afacerile sale interne.

„Avertizăm împotriva unei intervenţii militare. Considerăm că ar fi un scenariu catastrofic, care ar clătina fundaţia modelului de dezvoltare pe care îl vedem acum în America Latină”, a declarat Ryabkov.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
statele unite,
militar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.