Substanţe chimice periculoase, descoperite de Autoritatea franceză ANSES, în scutecele pentru copii

Autor: Ioana Matei Postat la 24 ianuarie 2019 67 afişări

ANSES, respectiv Agenţia franceză pentru Alimentaţie, Sănătate, Securitate Profesională şi de Sănătate, a anunţat că autorităţile franceze au găsit în scutecele pentru copii mai multe tipuri de substanţe chimice nocive şi în cantităţi periculoase pentru sănătate.

Substanţe chimice periculoase, descoperite de Autoritatea franceză ANSES, în scutecele pentru copii

Printre substanţele găsite se numără compuşi chimici folosiţi pentru parfumuri, compuşi care au fost adăugaţi intenţionat, dar şi produşi care puteau contamina produsele în timpul producţiei, potrivit Agenţiei franceze citate.

Anunţul ANSES se bazează pe studiile făcute de Joint Laboratories Service (SCL) şi Institutul Naţional al Consumatorilor din Franţa (INC), între 2016 şi 2018, pe mai multe tipuri de scutece, respectiv pe produsele considerate ca având o pondere importantă în uz, potrivit unui comunicat de presă. Pentru un copil francez sunt folosite aproximativ 4.000 de scutece, în trei ani.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
autoritate,
descoperire,
sanatate,
franta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.