Bitcoin depăşeşte media mobilă pe 50 de zile pentru prima dată din luna noiembrie, iar investitorii devin mai optimişti cu privire la o potenţială revenire a pieţei. Creşteri în rândul principalelor criptomonede

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 februarie 2022 30 afişări

Bitcoin depăşeşte media mobilă pe 50 de zile pentru prima dată din luna noiembrie, iar investitorii devin mai optimişti cu privire la o potenţială revenire a pieţei. Creşteri în rândul principalelor criptomonede

Bitcoin a reuşit să îşi întreacă media mobilă (moving average/MA) pe 50 de zile – un indicator tehnic urmărit îndeaproape de piaţă – pentru prima dată din luna noiembrie, criptomoneda ajungând la 42.800 de dolari la un moment dat în timpul zilei de luni, 7 februarie.

Investitorii devin mai optimişti cu privire la o potenţială recuperare a monedei digitale, după un selloff masiv care a marcat ultimele două luni, conform Business Insider.

Preţul activului se aprecia luni, la ora 15:10, cu 2,9% la 42.750 de dolari. Vineri, Bitcoin a înregistrat o dinamică pozitivă după publicarea unui document privind forţa de muncă din Statele Unite şi raportarea rezultatelor la T4/2021 de către Amazon. În ultimele luni, Bitcoin şi acţiunile americane au mers din ce în ce mai mult în tandem.

Crypto-investitorii speră ca dinamica puternică din weekend să prezică un potenţial raliu al monedei. De asemenea, investitorii monitorizează cu atenţie media mobilă pe 50 de zile şi tranzacţionează adesea în jurul indicatorului.

Acum, ei argumentează că noua evoluţie a indicatorului MA, care a scăzut constant de la maximul atins în luna noiembrie 2021 (circa 69.000 de dolari), sugerează că activul începe să părăsească traseul pe care l-a adoptat în ultimele luni şi ar începe din nou o perioadă de creştere.

„Dacă Bitcoinul reuşeşte să menţină media mobilă pe 50 de zile drept suport, dinamica ar oferi un semn bun în ceea ce priveşte un eventual impuls”, spune Marcus Sotiriou, analist al brokerului de active digitale GlobalBlock, adăugând că moneda se va chinui să treacă peste pragul de 47.000 de dolari, preţurile fiind încă influenţate de o serie de temeri.

Astfel, datele privind inflaţia din SUA ar rămâne un factor cheie în contextul actual al spaţiului crypto, în vreme ce „peisajul macroeconomic rămâne, pentru moment, un element determinant al pieţei”.

Între timp, Mark Newton, analist al companiei de cercetare Fundstrat, consideră că raliul de vineri a constituit un plus semnificativ „care poate rezulta într-o perioadă marcată, pe termen scurt, de durabilitate”.

Alţi analişti sunt de părere că piaţa criptomonedelor va avea de suferit ca urmare a majorării ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală a Statelor Unite, mişcare ce ar convinge investitorii să se îndepărteze de activele de risc şi să îşi îndrepte atenţia asupra băncilor şi companiilor din energie.

Bitcoin este pe minus cu 7,5% de la începutul anului. La ora publicării ştirii, Ethereum, XRP şi Solana afişau un avans de 2,9%, 16%, respectiv 3,8%. Cardano creştea cu 6%, potrivit CoinDesk.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.