Bitcoin creşte cu 1.000 de dolari într-un weekend şi atinge maximul ultimelor nouă luni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 mai 2019 210 afişări

Bitcoin creşte cu 1.000 de dolari într-un weekend şi atinge maximul ultimelor nouă luni

Bitcoin a crescut cu peste 1.000 de dolari în acest weekend şi a atins cel mai înalt nivel din august 2018 până în prezent, în contextul în care piaţa îşi revine după o prăbuşire ce a fost condusă luna trecută de o anchetă a procurorului şef din New York, potrivit Bloomberg.

Astfel, duminică la ora 19.00, Bitcoin creştea în Hong Kong cu aproape 7% şi atingea pragul de 7.445 dolari. Spre comparaţie, vineri, moneda digitală a închis la preţul de 6.290 dolari.

Preţul Bitcoinului, cea mai mare criptomonedă, aproape s-a dublat din decembrie, iar acum creşte pentru a şasea zi consecutiv pe platforma de exchange Bitstamp.

Moneda digitală a crescut în timp ce pieţele de acţuni au fost lovite la nivel global de escaladarea conflictului comercial, iar săptămâna trecută şi-a început cursa spre noi creşteri – după ce s-a prăbuşit haotic de la maximul de 19.000 de dolari din 2017.

La sfârşitul lunii trecute, valoarea monedelor digitale a fost afectată de o investigaţie a procurorului şef din New York, Letitia James, care investighează o schemă de fraudă de 850 milioane dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.